Els clàssic no som el problema

Els clàssic no som el problema

Els clàssic no som el problema 6000 4000 admin

Els clàssic no som el problema

Estimats socis(es),

Aquesta vegada, ús volem posar una mica al dia de com estan alguns temes que ens afecten o afectaran, per raó de ser propietaris de cotxes clàssics.

ZBE (Zona Baixes Emissions – Barcelona)

Com ja heu pogut anar escoltant i llegint, aquest tema que estava aturat amb motiu de la pandèmia, es reinicia a partir del 15 de setembre, concretament a Barcelona, i pel que ens afecta, no es podrá circular de 7 a 20 hores els dies laborables dins del perímetre delimitat per les rondes. No hi ha cap excepció quan als cotxes clàssics i es podrá demanar autorització excepcional de 24 hores amb un màxim de 10 cops a l’any.

Altres municipis sembla que també estan a punt de fer-ho.

IMPOST SOBRE LES EMISSIONS DE CO2 

El nou impost del CO2, impulsat per la Generalitat de Catalunya, que es meritarà en principi el pròxim 31 de desembre, com ja sabeu preveia l’exempció pels cotxes històrics, però ignorava i deixava a fora la resta de clàssics sense matrícula histórica. 

Gràcies a la molt bona gestió que agraïm i reconeixem, que està duent a terme la FCVH (Federació Catalana de Vehicles Històrics), amb la presentació d’al.legacions, sembla que està donant resultats i ja es troben recollides i “quasi” acceptades en el nou redactat que es farà de l’impost. Quedaria també pendent qui i de quina manera es certifica aquesta catalogació com a vehicle clàssic, però ja us farem l’oportuna comunicació quan el tema sigui definitiu.

ITVM (Impost de circulació)

Amb relació a aquest tema i també com ja sabeu, cada municipi ha anat pel seu compte i uns han mantingut les bonificacions, altres només ho han deixat pels històrics o altres ho han eliminat. Devant d’aquesta situació aconsellem que els socis de Barcelona presentin a l’Ajuntament la instància que adjuntem per cada vehicle en propietat, abans del 30 de setembre. (S’ha d’acabar d’omplir i també adjuntar “La encuesta para la movilidad de la FEVA” que també adjuntem) a fi de sol.licitar que sigui també recollida pels vehicles clàssics sense matrícula històrica.

Salutacions


Edgar Mercader
President Club Mini Cooper